söndag 21 april 2013

Med nötter!

Det här brödet har jag bakat och ätit i helgen.
Det var lika saftigt dagen efter bakningen o galet gott om man äter det varmt så att smöret smälter :)
Googlebild
 
Här kommer receptet på lättbakat Gi bröd:
 
Smöra en avlång brödform (1,5l) med 1 msk smör
Bröa formen med 2 msk sesamfrön
Blanda 2 dl havregryn, 5 dl fullkornsdinkelmjöl, 1 dl linfrö, 2tsk bikarbonat, 1 dl hela hasselnötter, 0,5 dl solrosfrön, 0,5 dl pumpafrön och 1,5 tsk salt i en bunke.
Tillsätt 5-6 dl yoghurt och 2 msk honung.
Blanda noga.
Grädda längst ner i ugnen, 175 grader i 50-60 min.
 
 
Jag använde matyoghurt i spann o så bytade jag ut honungen mot sirap, det funkar det med :)